Verneplanen
Fluefiske
Natur
Vil du vite mer?
- Fra matauk til sportsfiske
- Knockout for stortingsmann
- Gyrodactylus salaris
Oppgaver
Til startsiden
 
Norgeskart

Knockout for stortingsmann

Noen ganger får man mer enn man har betalt for. Denne hendelsen er opplevd og fortalt av Torstein Forsmo, som har vært roer i Laksforsen i mange år.

En kjent stortingsmann var på besøk på Lakfors Villaen på midten av 80-tallet. Under ei fiskeøkt fikk han på en stor rugg under forsen. Den var ikke særlig villig til å komme inn til land. Så snart vi fikk den nær nok for å få den i håven stakk den ut. Jeg befalte da mannen med stanga å stille litt mer brems på snella. Men han skrudde ikke bare litt, men helt til stopp!!!


Da laksen kom mot land igjen, og jeg stod klar med håven, slo rusken med hodet og lina røk. Kampen var over! Men på stranda bak meg lå det en livlaus mann rett ut. Hva var det som hadde skjedd? Jeg fikk summet meg et øyeblikk, fant et lommetørkle, vætet det og la det over hodet på fiskeren.


De øvrige gjestene på villaen var på tur til Mosjøen. En Tysker var igjen på villa`n. Han skjønte at noe var galt på den andre siden, og kom springende ned mot elva til en båt for å ro over for å hjelpe meg. Men han kunne ikke ro, og havnet likegodt på samme side lengre ned enn der han rodde ut!


Etter en stund våknet fiskeren til live igjen. Øynene kom så smått på plass!

Med en kjempekul i hodet, forårsaket av et 20 grams blysøkke i stor fart, fikk jeg svar på stortingsmannens knockout!


Da vi kom til villa`n etter endt dramatikk hadde kona med følge kommet fra Mosjøen. Da hun fikk se mannen sin utbrøt hun: ”Herre gud, hvor du ser ut!” Da besvimte stortingsmannen igjen!

Diskresjon er en dyd for en roer. Derfor blir ikke stortingsmannens navn offentliggjort.

 

Kilde: Helgeland museum