Flom
Historie
Natur
Vil du vite mer?
- Ørret eller laks?
- Når kommer flommene?
- Fugleværelset
- Stein, grus og sand
- Jostedølas delta
- Varmere klima
Oppgaver
Til startsiden


norgeskart

Fugleværelset

Geisdalsfossen i Jostedalen er et av motivene i Fugleværelset på Slottet. Motivet finnes i flere kjent kunstverk fra Jostedalen.

Veggmaleriene i Fugleværelset gir en opplevelse av å stå inne i et lysthus og se utover det norske landskapet. Noen av landets meste kjente naturområdet er valgt ut. Jostedalen med Geisdalsfossen og Myrhorn er at av disse motivene. Et rikt utvalg norske fuglearter sitter omkring i lysthuset, og i taket svever en havørn. Derfor navnet Fugleværelset.

Maleriene i dette rommet er malt av Johannes Flintoe og var ferdig i 1843. Maleriene ble malt rett på murveggen. Motivene er typisk for perioden som kalles nasjonalromantikken. På denne tiden var nasjonalfølelsen sterk og interessen for norsk natur og kultur vokste.

Fugleværelset er et av slottets mest kjente rom. Det skyldes ikke bare de vakre maleriene. Værelset er også kjent som venteværelse for de som skal i audiens hos kongen. Fugleværelset blir og brukt til fotografering av kongefamilien. Slottet er åpent for publikum om sommeren. Har du lyst til å oppleve Fugleværelset kan du bli med på omvisning!