Flom
Historie
Natur
Vil du vite mer?
- Tvindefossen
- Flommer i Vosso
- Gamle flombilder
- Nå eller aldri for Vossolaksen!
- Ekstremsportveko
Oppgaver
Til startsiden
 
Norgeskart

Tvindefossen

Tvindefossen
Tvindefossen er den 98. høyeste fossen i Norge regnet ut i fra totalt fall. Fossen ligger ved Tvinde i Voss kommune, 12 km. nord for Voss sentrum like ved E-16. Fossen er en kjent turistattraksjon og den tre stjernes campingplassen Tvinde Camping er plassert rett ved fossen. Fossen har ett totalt fall på 110 meter hvor det lengste fallet er 85 meter.

Vannet fra Tvindefossen kommer fra Kroelva og renner ut i Strandaelva. Samløpet med Strandaelva og Raundalselva danner starten på Vosso.
 

Der den vakreTvindefossen kaster seg ned bergveggen er et attrativt sted for turister å stoppe.

De høyeste fossene i landet
Norge er et land med mange fossefall. Hvilke fosser som er de høyeste i landet er ofte blitt diskutert. Fosser med større volum ser gjerne mer imponerende ut enn fosser med lite vann. En foss har gjerne flere fall. Høyden på fossen kan måles i total høyde om fossen har flere fall og måles i høyden på det høyeste fallet.

Den høyeste fossen i Norge regnet etter totalt fall er trolig Vinnufossen i Sunndal kommune i Møre og Romsdal. Denne fossen har et totalt fall på om lag 860 meter. Fossen med det høyeste fallet i Norge er Mongefossen i Rauma i Møre og Romsdal med et enkeltfall på 773 meter. Mongefossen er regulert og tørrlagt store deler av året.

Ønsker du å vite mer om de høyeste fossene i landet kan du klikke her.